Zo creëer je de perfecte gamekamer

Gamen is ongekend populair.  et is de ideale manier om vanuit huis een spelletje te doen met vrienden. Maar er zijn ook mensen die het naar een professioneel niveau hebben getild en van gamen hun werk hebben gemaakt. Heb jij de smaak van het gamen ook helemaal te pakken? Dan wil je natuurlijk vast en zeker wel gebruik maken van een gamekamer waar je ongestoord uren in door kunt brengen. Wij gaan je in dit blog vertellen hoe je de perfecte gamekamer creëert.

Kies voor een groot bureau

In de perfecte gamekamer mag een groot bureau natuurlijk niet ontbreken. Hier kun je jouw gamedesktop, toetsenbord en muis neerzetten. Als je graag gebruikmaakt van dual screens, dan is het belangrijk dat je hiervoor voldoende ruimte hebt. Daarom heeft een gamebureau bij voorkeur een wat groter werkblad. Het is ook fijn als het bureau verstelbaar is voor een optimale zithouding tijdens het gamen. Daarnaast zijn er ook gamebureaus die uitgerust zijn met een kabelgoot, zodat je alle losse kabels netjes kunt wegwerken.

Een game pc mag natuurlijk niet ontbreken in de perfecte gamekamer

Als echte gamefanaat is het natuurlijk een absolute must om de beschikking te hebben over de beste game pc van dit jaar. Je speelt tenslotte om te winnen! Dan telt natuurlijk iedere seconden en moet je zorgen dat je voorzien bent van de juiste apparatuur. Een game pc is te vergelijken met een desktop pc. Echter beschikken de meeste game pc’s over een sterkere grafische processor en grotere videokaart. Hierdoor krijg je tijdens het gamen een mooi vloeiend beeld.

Een goede gamestoel

Lekker kunnen zitten is belangrijk, want vaak spelen gamers uren achter elkaar. Gelukkig zijn er veel goede stoelen te krijgen die hier helemaal voor zijn gemaakt. Zo wordt je rug goed ondersteund en krijg je nergens last van als je lang achter elkaar in dezelfde houding zit. Eigenlijk mag een goede stoel daarom in geen enkele gamekamer ontbreken.

Een goede gaming monitor is onmisbaar

Heb je de bovenstaande punten goed voor elkaar? Dan mag een geschikte gaming monitor natuurlijk ook zeker niet ontbreken. Bij een gaming monitor is de verversingssnelheid ofwel frequentie belangrijk. Als de frequentie te laag is, krijg je schokkerige beelden. Ben je een echte gameliefhebber? Dan kun je natuurlijk ook nog kiezen voor meerdere monitoren. Zo kun je er eentje met een beugel aan de muur hangen of kiezen voor 2 curved schermen die perfect naast elkaar passen.

Goede verlichting is heel belangrijk in een game kamer

Je wilt tijdens het gamen natuurlijk door niets afgeleid worden. Het is dan ook zaak om ervoor te zorgen dat je verlichting niet direct op je beeldscherm schijnt. Vaak ontstaan er dan vervelende reflecties die ervoor zorgen dat je niet meer duidelijk ziet wat je aan het doen bent en dus erg afleiden. Ga dus altijd voor indirect licht en richt de lampen op de muur of het plafond. Bijkomend voordeel is dat je meteen een gezellige sfeer creëert.