Wat is een bedrijfsschadeverzekering?

Als ondernemer zijn er veel verzekeringen die je kunt afsluiten voor je bedrijf. Omdat je het als ondernemer meestal behoorlijk druk hebt, is de kans groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet en niet weet welke verzekeringen het beste passen bij jouw bedrijf. In dit artikel gaan we je op weg helpen. We leggen je namelijk snel en simpel uit wat een bedrijfsschadeverzekering inhoudt en kost. Lees dus snel verder!

Wat houdt een bedrijfsschadeverzekering precies in?

Laten we beginnen bij het begin. Wat is een bedrijfsschadeverzekering nu precies? Met deze verzekeringspolis kun je je bedrijf beschermen tegen het wegvallen van de omzet door bepaalde oorzaken. Stel je voor dat je productiefaciliteit stil komt te liggen door een brand in het gebouw. Omdat er geen nieuwe producten geproduceerd worden, zul je waarschijnlijk vrij snel minder omzet draaien. Tegelijkertijd moeten de rekeningen wel gewoon betaald worden.

Om te voorkomen dat je bedrijf in de knel komt in dit soort situaties, kun je een verzekering voor bedrijfsstagnatie afsluiten. Als je bedrijf stil komt te liggen door bijvoorbeeld brand, dan kun je rekenen op een vergoeding van je verzekeraar. Zo kun je wel gewoon de rekeningen blijven betalen en hoef je vaak niet de deuren van je bedrijf te sluiten.

Hoe hoog is de vergoeding?

Je vraagt je misschien af hoeveel geld de verzekeringsmaatschappij uitkeert wanneer je te maken hebt met een afname van je omzet. Dat hangt af van de brutowinst die je bedrijf verdient. Je krijgt namelijk een vergoeding voor brutowinst die je misloopt door schade aan bijvoorbeeld je gebouw, inventaris of voorraad. De exacte vergoeding is dus volledig afhankelijk van hoeveel brutowinst je normaal gesproken verdient en verschilt daarom per bedrijf.

Hoeveel kost het?

Het is lastig om te voorspellen hoeveel je precies kwijt zult zijn aan je polis. Dat hangt namelijk af van verschillende factoren. Zo maakt het uit hoe groot je bedrijf is en hoeveel brutowinst er jaarlijks verdiend wordt. Daarnaast speelt ook de branche waarin je actief bent een rol. In sommige branches is het risico op schade nu eenmaal hoger, waardoor je maandelijks een hogere premie moet betalen aan de verzekeringsmaatschappij.

Om precies te weten hoeveel je maandelijks kwijt zult zijn, kun je het beste informeren bij je verzekeraar. Je kunt hiervoor de website van de verzekeraar raadplegen. Meestal kun je een polis namelijk eenvoudig online aanvragen. Neem vooraf wel goed de polisvoorwaarden door. Zo weet je precies wat je kwijt zult zijn en wat je daarvoor terugkrijgt.