Verjaardag vieren op locatie: hier moet je aan denken!

Ben je binnenkort jarig en wil je een bijzonder groot feest geven? Bijvoorbeeld omdat je eindelijk achttien wordt of misschien wel vijftig? Dan is het natuurlijk leuk om het een keer iets anders aan te pakken dan de standaard kringverjaardag thuis. Dit is uiteraard ook een goed idee als je simpelweg geen zin hebt in rommel in huis. Dan is het huren van een locatie een geweldig idee. Hier kun je niet alleen veel meer mensen kwijt, maar het maakt je verjaardag ook nog eens direct stukken specialer.

Een zaal huren dichtbij Eindhoven is echter niet zo eenvoudig als het klinkt. Er is veel waar je rekening mee moet houden. Wil jij er zeker van zijn dat je straks een onvergetelijk feest kunt vieren? Een feest dat van alle gemakken is voorzien en aan al jouw wensen voldoet? Lees dan snel verder en ontdek enkele handige tips om je hierbij te helpen.

Locatie kiezen

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om de juiste locatie te kiezen. Dat is direct al moeilijker dan het lijkt. Er zijn namelijk heel wat verschillende locaties te vinden in de buurt. Als je het echt groots wil aanpakken, is het slim om een locatie te kiezen die speciaal is ontwikkeld voor het vieren van feesten, vergaderingen en andere uitjes.

Houd hierbij natuurlijk ook rekening met de omgeving en waar jouw visite vandaan moet komen. De locatie moet wel een beetje centraal gelegen zijn. Onderzoek ook of er voldoende (gratis) parkeerplekken in de buurt zijn en of de verbindingen met het openbaar vervoer op orde zijn.

Je kunt bij het kiezen van de locatie ook rekening houden met het seizoen waarin je jarig bent. Ben je bijvoorbeeld jarig in de winter? Dan is een winterse locatie huren in Brabant een geweldig idee. Zo creëer je direct een gezellig thema rondom je verjaardag. De locatie zorgt al voor voldoende gezelligheid en warmte om het feest compleet te maken. In de zomer zou je juist weer aan een verjaardag bij een strandtent kunnen denken. Mogelijkheden genoeg!

Geef alles uit handen

Bij veel locaties is het mogelijk om de catering zelf te verzorgen of dit uit handen te geven. Hoewel het meestal goedkoper is om de catering zelf te regelen, betekent dit wel dat je alsnog de hele avond in de weer bent met het serveren van drankjes en hapjes. Dat valt toch een beetje tegen, want zo heb je zelf weinig aan deze feestelijke avond.


Daarom raden we aan om – indien het budget dit toelaat – de catering volledig uit handen te geven. De meeste locaties beschikken over een eigen cateringteam om dit te organiseren. Op die manier kun je volledig genieten van het feest en hoef je je verder nergens druk om te maken.

Is dit vanwege het beperkte budget niet mogelijk? Kijk dan of je volledig in Amerikaanse stijl de hapjes en drankjes zelf kunt laten pakken. Maak een lange tafel en plaats hier de hapjes (laat eventueel door iedereen zelf wat meenemen) en zet een aantal flessen drank en plastic bekers neer. Zo kan iedereen zichzelf bedienen tijdens het feest en ben jij hier niet meer verantwoordelijk voor.