Van bakfiets naar e-bike: dit zijn de fietssoorten

Bakfietsen, elektrische fietsen, stadsfiets, hybride en ga zo maar door. Even een fietsenwinkel binnenwandelen en de eerste de beste fiets aanschaffen gaat niet meer zo makkelijk. Elke fietssoort heeft namelijk weer andere voordelen, nadelen of andere extraatjes die fietsen makkelijker maken. In dit artikel behandelen wij er een aantal om jou een beter beeld te geven van alle type fietsen die er zijn. 

E-bike

We kunnen deze fiets niet weglaten uit dit lijstje. Een elektrische fiets is namelijk letterlijk een upgrade van jouw oude fiets die in jouw schuur stof loopt te happen. Een e-bike biedt trapondersteuning waardoor jij elk soort landschap, heuvelig of een uitgestrekt gebied, beter de baas kan zijn. Je zult ook minder snel vermoeid raken omdat je echt een duwtje in de rug krijgt. 

Hybride

Een hybride auto kennen we, maar een hybride fiets? Ja, het is er echt. Deze fietsen zijn vooral geschikt voor lange en sportieve fietstochten en fietsvakanties waarbij je berg en dal moet trotseren. Er zijn ook elektrische hybridefietsen die het nog net iets makkelijker maken. De ultieme fiets voor als je er lekker op uit wilt gaan. 

Trekkingfiets

Wat is het verschil met een hybride fiets en een trekkingfiets? Dat zullen we jou uitleggen. Een trekkingfiets is ten eerste specifiek bedoeld voor fietsvakanties en niet voor sportieve fietstochten. Ook is deze fiets gemaakt om zware bagage aan te kunnen. Een zware rugzak, fietstassen en ook nog een een tas voorop: niets is teveel. Een trekkingfiets is dus ideaal als je wilt backpacken. 

Stadsfiets

Dit is misschien wel de meest alledaagse fiets uit deze lijst. De stadsfiets is namelijk bedoeld voor kortere tripjes, zoals naar werk, school of de supermarkt. Als jij elke dag op de fiets zit is dit de fiets voor jou. Voor een dag of twee op reis is ook nog geen probleem met een stadsfiets. Bij een stadsfiets vind je geen gekke gadgets of andere poespas, gewoon een fiets die werkt. 

Racefiets

De racefiets is bedoeld voor mensen die bij wijze van spreke sneller dan het licht willen fietsen. Een racefiets bestaat uit slanke onderdelen en een licht frame zodat je geen last hebt van overbodig gewicht die je snelheid kunnen afremmen. Personen die deze fiets hoogstwaarschijnlijk wel in bezit zullen hebben zijn wielrenners, professionele racers of talent in opkomst.

Dit artikel wordt mede mogelijk gemaakt door Stella fietsenwinkel Tilburg