Nieuwe woning gevonden? Tips en trends voor de inrichting van je tuin!

Yes, het is gelukt! Je hebt een nieuwe woning gevonden. Dat is nog best een kunst! De krapte op de woningmarkt is lang niet alleen maar in de randstad, maar breidt zich ook uit naar populaire Brabantse steden als Breda, Den Bosch en Tilburg. Jij kan nu gaan genieten van je nieuwe woning en je huis inrichten is nu even prioriteit. Vervolgens kun je gaan nadenken over je tuin en daar hebben wij mooie tips en trends voor verzameld, speciaal voor jou!

Gun jezelf luxe: hottub, spa of zwembad in je tuin

Misschien is nu de tijd wel aangebroken om jezelf echt eens te verwennen met een mooi luxe item in je tuin. Tijd om het eens goed aan te pakken! Waar droom je van om in je tuin te hebben? Een eigen zwembad, een lekkere hottub of een spa? Geef je tuin echt iets extra’s en geef jezelf vooral ook een flinke dosis ontspanning. Want wat is er nu lekkerder dan na een dag hard werken bij te komen in een ontspannende warme hottub, of gemasseerd te worden door de sterke waterjets in jouw eigen spa? Kun je niet kiezen tussen zwembad of spa? Met een zwemspa heb je beiden ineen!

Verleng je leefruimte naar je tuinhuis

Wat ook een leuk idee kan zijn is een mooi tuinhuis neerzetten. Natuurlijk is dat handig om je spullen in op te bergen, maar denk ook eens verder! Je kan nog veel meer uit je tuinhuis halen! Je kan bijvoorbeeld je tuinhuis omtoveren tot een kantoorruimte: een fijne werkplek waar je ook mensen kunt ontvangen, waar je privé en zakelijk wel lekker gescheiden kunt houden. Heb je een hobby die wat ruimte vereist? Dan is een tuinhuis hier ook ideaal voor: schilderen, boetseren, schrijven of gamen. Het kan allemaal. Heb je wat oudere kinderen? Dan vinden die een aparte chillplek in de tuin waarschijnlijk ook wel heel lekker en jij kunt ze toch nog een beetje in de gaten houden!

Tijd voor de tuinmeubelen die je altijd al wilde!

Een lekker terras kan natuurlijk niet ontbreken in je tuin. Maar hoe gaat het eruit zien? Er zijn oneindig veel mogelijkheden. Geef je je terras een basis van (natuur)steen of houten vlonders? Het is natuurlijk mooi als dit goed aansluit bij de ​tuinmeubelen​ die je hiervoor uitkiest. De stijl van de ​tuinmeubels​ en het materiaal is behoorlijk bepalend voor de sfeer van de tuin. Kies een mooie loungeset als je je terras vooral gebruikt om ontspannen bij elkaar te zitten, kies voor een lekkere grote eettafel als je graag met een groep buiten eet. Wil je graag het hele jaar buiten kunnen zitten? Dan kun je ook kiezen voor een overkapping! Terrasverwarmer erbij: dan zit je altijd droog en beschut.

Zomer voorpret: ontwerp je buitenkeuken

Houd jij van eten? En het liefst met grote groepen mensen? Dan wil jij sowieso een buitenkeuken. Misschien moet je daar in deze herfstige tijd van het jaar nog even niet aan denken, maar in het voorjaar en de zomer is een buitenkeuken echt genieten. Buitenkeukens zijn niet alleen praktisch, maar worden bovendien steeds mooier. Er zijn prachtige, moderne keukens te krijgen die esthetisch echt een aanwinst zijn voor je tuin. En denk erom een overkapping van je terras is voor een buitenkeuken in Nederland geen overbodige luxe. Zo zorg jij ervoor dat er nooit een etentje in het water valt!