Tilburgse bedrijven die zich bezighouden met cryptocurrency: Een overzicht

De opkomst van cryptocurrency is niet meer te stuiten. Dit zie je dan ook op allerlei vlakken terug. Zo is er bijvoorbeeld een aantal bedrijven in Tilburg dat zich hier ook mee bezighoudt. Het gaat dan zowel om plaatselijke ondernemingen, als om grote ketens die ook in Tilburg gevestigd zijn. Bovendien houden ze zich allemaal op verschillende manieren ermee bezig. Dit maakt het juist ook zo interessant om daar eens dieper in te duiken.

Specialisten in beleggen

In de eerste plaats zijn er de vermogensbeheerders en andere specialisten in beleggen die zich meer en meer richten op cryptocurrency. Dit zijn de bedrijven die je bijvoorbeeld kunnen uitleggen wat de voordelen van de Pundi X coin voor jouw portfolio zijn. Het is dus ook wel heel aantrekkelijk om met dit soort specialisten te werken, wanneer je voornemens bent om te gaan beleggen in de digitale munten. Dat kan je bijvoorbeeld doen met een bedrijf als Crypto Select Invest, dat in Tilburg gevestigd is. Dit kan je al snel heel veel meer opleveren dan wanneer je alles zelf wil uitvinden.

Veel nieuwe startups

Recentelijk is Tilburg ook een beleid gaan voeren dat het aantrekkelijker moet maken voor startups om zich er te vestigen. Daar zitten ook bedrijven die zich op de volgende coin of token richten. Je hoeft maar te kijken naar de Avalanche koers bij Bitvavo om te zien waar dit toe kan leiden. De bedrijven zijn pas net begonnen, maar de kans dat je hier in de nabije toekomst meer over gaat horen, is wel aanwezig. Het is dus zeker ook de moeite waard om daar oog voor te hebben. Misschien heb je bovendien zelf wel een waardevol idee op dit vlak.

Hulp bij het begrip

Er zijn ook bedrijven die zich richten op het begrijpelijk maken van crypto, blockchain en alles wat daarbij hoort. Bitcoin Buddy is daar een voorbeeld van. Het is natuurlijk zo dat deze technologie een grote toekomst tegemoet gaat. Het is echter ook niet vreemd wanneer het op dit moment voor veel consumenten eigenlijk wat te snel gaat. Wanneer je online zoekt, dan kan je al heel veel vinden. Zeker wanneer je de bedrijven inschakelt die hier hun werk van gemaakt hebben. Zo kan jij ook zorgen dat je er helemaal klaar voor bent om met de digitale munten aan de slag te gaan.

Betalen en ontvangen

Dan is er nog een hele reeks aan bedrijven in Tilburg waar het werken met cryptomunten als betaalmiddel al heel normaal is geworden. Denk bijvoorbeeld aan de grote ketens zoal Domino’s Pizza. Maar ook in verschillende plaatselijke cafés en restaurants kan je al met crypto betalen. Zoals ook steeds meer winkeliers en ondernemers hier de voordelen van beginnen te zien. Het is dus ook wel heel handig om wat achter de hand te hebben waar je mee aan de slag kan gaan. Wanneer er dan bijvoorbeeld eens een pinstoring is, dan is dat geen enkel probleem, want je kan ook op andere manieren betalen.