Studie- of studentenvereniging.. wat kies jij?

Tilburg is studentenstad bij uitstek. Je kunt je aan de Tilburg University inschrijven voor diverse bachelor- en masteropleidingen. Ook kun je er promoveren in diverse studierichtingen of meewerken aan allerlei onderzoeken en studies. Maar bij studeren hoort natuurlijk ook het studentenleven. Tilburg heeft een aantal bekende studentenverenigingen. Daarnaast zijn er studieverenigingen. Ga jij binnenkort studeren in Tilburg? In dit artikel leggen we je het verschil tussen studenten- en studieverenigingen uit en we stellen je meteen voor aan Tilburgs bekendste en leukste verenigingen!

Wat is een studentenvereniging?

Tilburg heeft een aantal bloeiende studentenverenigingen. Als je in de stad gaat studeren kun je je bij één van deze verenigingen aansluiten. Een studentenvereniging is er deels voor de gezelligheid, maar je leert er zeker ook veel van. De vereniging organiseert activiteiten op gebied van cultuur en sport, maar je leert er ook allerlei vaardigheden die je goed van pas kunnen komen in je verdere leven. Vergaderen en debatteren, financieel beheer, PR en communicatie. Als je een bestuursfunctie gaat bekleden leer je bovendien wat leidinggeven en delegeren is. Studentenverenigingen hebben vaak de naam dat het niet meer is dan wat feesten en brallen. Maar bij een goede vereniging leer je wel degelijk wijze levenslessen en vaardigheden waar je in je latere leven veel aan kunt hebben.

Wat zijn de bekendste studentenverenigingen in Tilburg?

St. Olof

St. Olof is de oudste studentenvereniging van Tilburg. De vereniging ondersteunt studenten bij het vinden van woonruimte en het opbouwen van een netwerk. Daarnaast worden er allerlei activiteiten georganiseerd waaronder gezellige feesten en sportieve evenementen.

T.S.C. St. Olof Spoorlaan 330-332
5038 CC TILBURG
Telefoonnummer: 013-5438828
Email: senaat@olof.nl
Website: https://www.olof.nl/

st olof tilburg studentenvereniging

T.S.R. Vidar

Een andere bekende studentenvereniging in Tilburg is Vidar. Vidar richt zich vooral op sportieve prestaties, studenten die naast hun studie zich willen ontwikkelen in sport zijn bij deze vereniging aan het juiste adres.

Beekse Bergen 4, 5081 NJ Hilvarenbeek
Postbus 1085
Telefoonnummer: 013-5421282
Email: info@tsr-vidar.nl
Website: https://www.tsr-vidar.nl/

T.S.V. Plato

Studentenvereniging Plato werd opgericht in 1987 en is dus een vrij jonge vereniging. Niettemin is Plato gedurende zijn bestaan uitgegroeid tot de grootste studentenvereniging van Tilburg. Plato heeft gelijkwaardigheid en diversiteit hoog in het vaandel staan en straalt dit principe dan ook krachtig uit.

Schouwburgring 200
5038TM Tilburg
Telefoonnummer: 013-5351589
Email: bestuur@tsvplato.nl
Website: https://www.tsvplato.nl/

Wat is een studievereniging?

Wanneer je een bepaalde studie volgt kun je je aansluiten bij een studievereniging. Zo’n vereniging organiseert interessante activiteiten die je kunnen helpen bij het volgen en uiteindelijk voltooien van je studie. Denk hierbij aan bedrijfsbezoeken, lezingen en seminars. Ook worden er studiereizen georganiseerd zodat je in het buitenland inspiratie en kennis voor je studie kunt opdoen. De studieverenigingen organiseren ook etentjes en feestjes om studenten die dezelfde studie volgen met elkaar in contact te brengen.

Welke bekende studieverenigingen zijn er in Tilburg?

Wil je je aansluiten bij een studievereniging dan hangt je keuze af van de studierichting die je kiest. De studievereniging sluit immers aan bij je studie als het gaat om de activiteiten die worden georganiseerd.

Asset

Asset is een studievereniging met verschillende afdelingen. Er is een vereniging voor onder andere de studierichtingen Finance en Accounting, economie, international business en management en marketing. De eerste voorloper van Asset werd in 1986 opgericht. Asset staat vooral bekend om de paarse fietsen die regelmatig de Tilburgse binnenstad domineren.

Tilburg University, Room E1.12 Warandelaan 2
Tilburg 5037 AB
Telefoonnummer: 013-4662991
Email: info@asset-tilburg.nl
Website: https://asset-tilburg.nl/

MAK

Studeer je economie of management dan kun je je aansluiten bij studievereniging MAK.

MAKroom P0.1 Warandelaan 2,
Postbus 90153
5000 LE Tilburg
Telefoonnummer: 013-4662999
Email: mak@tilburguniversity.edu
Website: http://maktilburg.nl/

Flow

Als je communicatie- en informatiewetenschappen dan kun je lid worden van studievereniging Flow. Flow organiseert verkopen van boeken en samenvattingen van boeken, verzorgt bijles en organiseert bedrijfsbezoeken en workshops op het gebied van communicatie en informatie wetenschappen.

Studievereniging Flow Esplanade Building E204
Postbus 90153
5000 LE Tilburg
Telefoonnummer: 013-4664255
Email: info@svflow.nl
Website: https://www.svflow.nl/

Animo

Studievereniging Animo ondersteunt studenten cultuurwetenschappen. Deze vereniging werd in 2009 opgericht en is dus nog relatief jong. Er worden diverse activiteiten georganiseerd die studenten kunnen helpen en ondersteunen bij hun bachelor- of masterstudie.

Studievereniging Animo Postbus 90153 (Esplanade gebouw, tweede verdieping)
5000 LE Tilburg
Email: info@animotilburg.nl
Website: https://svanimo.wordpress.com/

Mis je een studenten- of studievereniging uit Tilburg? Laat het ons weten via info@013web.nl zodat we de ontbrekende verenigingen toe kunnen voegen!