Pre-Christmas party in 6 stappen!

2020 is een gek jaar waarin niks gaat zoals we dat gewend zijn. We zitten veel thuis, brengen (misschien iets te) veel tijd door met ons gezin of met onze huisgenoten en hebben weinig leuke dingen om naar uit te kijken. Het is dus heel belangrijk om er nog íéts van te maken. En hoe kan dat beter dan met een gezellige pre-Christmas party met je huisgenoten? Bekijk onze zes stappen waarmee je gegarandeerd dat échte kerstgevoel krijgt, ook als het eigenlijk nog twee maanden duurt.

Stap 1: Kerstverlichting ophangen

Duik de zolder op of de berging in om je kerstverlichting tevoorschijn te halen. Zelfs als je nog geen kerstboom hebt kun je met kerstlampjes tóch een gezellige en feestelijke sfeer creëren. Hang de lampjes aan de wand boven je eettafel, drapeer ze over de eettafel of bevestig ze rondom de deurpost. De mogelijkheden zijn eindeloos, maar één ding is in ieder geval zeker: met kerstverlichting creëer je direct dat knusse kerstgevoel.

Ook een lichtgordijn is een zeer leuke toevoeging aan je huis en zorgt ervoor dat deze er in één klap een stuk feestelijker uitziet. Een lichtgordijn bestaat uit één verticaal snoer, waaraan verschillende horizontale snoeren met lampjes bevestigd zijn. Hang bijvoorbeeld op aan de wand of in de deuropening voor nóg een perfecte toevoeging aan jouw kerstfeestjes.

Stap 2: Kersttafel creëren

Maak je tafel kerstklaar door deze mooi te dekken. Gebruik bijvoorbeeld een kerstachtig tafelkleed en servetten die je nog over hebt van vorig jaar. Heel belangrijk bij het creëren van een mooie kersttafel is het kleurschema. Het gebruik van te veel kleuren zorgt er namelijk voor dat je een chaotisch geheel creëert, maar met te weinig kleuren wordt het maar een saaie bedoening. Combineer daarom drie of vier kleuren op je kersttafel. 

Ook een goede tip: gebruik led kaarsen! Hiermee kun je namelijk sfeervol kaarslicht toevoegen aan de eettafel zónder dat er gevaarlijke situaties ontstaan. Smeulend kaarsvet, een omgestoten kaars of een kledingstuk dat per ongeluk in een vlammetje terechtkomt… een ongeluk zit altijd in een klein hoekje. Met led kaarsen is dit gelukkig niet het geval, terwijl deze er tegenwoordig wél zeer geloofwaardig en natuurlijk uitzien. Zo is dit het perfect accessoire voor jouw kersttafel.

Stap 3: Kerstdiner klaarmaken

Gourmetten, (kaas)fonduen of steengrillen? Iedereen heeft wel een vaste traditie tijdens de kerstdagen waar je absoluut niet aan mag komen. Perfect om deze tijdens je Pre-Christmas party terug te laten komen! Ook als er nog geen kant-en-klare gourmetpakketten in de supermarkt of bij de slager liggen kun je dit prima zelf maken, door vlees of vleesvervangers in kleine stukjes te snijden. Een beetje improviseren zorgt ervoor dat je tóch een feestmaal op tafel kan zetten waar iedereen gelukkig van wordt.

Stap 4: Kerstmuziek aanzetten

It’s beginning to sound a lot like Christmas! Van een beetje Mariah Carey of Michael Bublé krijgt iedereen een kerstgevoel. Maak je eigen kerstafspeellijst met al jouw favoriete hits om op de achtergrond af te laten spelen tijdens het dineren (of tijdens het koken, om alvast in de stemming te komen).

Stap 5: Foute kersttrui!

Bij een fout kerstfeestje hoort natuurlijk een foute kersttrui. Als je er nog eentje van vorig jaar hebt liggen is dit ideaal, maar anders kun je er ook op het internet altijd wel eentje vinden die aan jouw wensen voldoet. Extra tip: bestel er eentje mét lichtjes, dat is nog gezelliger.

Stap 6: Kijk een kerstfilm

Na het diner afsluiten met een kerstfilm zorgt ervoor dat je dat warme en gezellige gevoel nog even kunt vasthouden. Duik op de bank met Love Actually, Home Alone of The Holiday (en met een zak popcorn als je nog ruimte over hebt na het kerstdiner)en waan je nog even wat langer in de kerstsferen.

Waar wacht je nog op? Trek die kerstverlichting van zolder, zet een paar meezingers van Wham! aan en duik de keuken in om jouw vroegtijdige kerstdiner klaar te maken. Dé manier om toch nog een leuke avond te beleven nu we even niet naar de restaurants mogen!