Nieuwe restaurants in Tilburg: Wat je nog te wachten staat

Tilburg blijft groeien, dat is iets wat niemand kan ontkennen. Het lijkt wel alsof er elke week nieuwe zaken openen in de binnenstad en dat is ook ons opgevallen! Met name restaurants en hippe food ketens openen maar al te graag haar deuren in ons mooie 013. Zo zijn we momenteel bijvoorbeeld al een Burger King en een Carpaccio Bar rijker. Vandaag zetten we alle nieuwe ‘must-eats’ die je nog te wachten staan voor je op een rijtje. Zo kun je je eerste bezoek alvast inplannen.

Five Guys

Vele hebben het al gezien: de verbouwing van het oude Mango pand aan het Pieter Vredeplein. Na Den Haag, Eindhoven, Almere, Utrecht en Rotterdam is nu ook eindelijk Tilburg aan de beurt! Begin december opent de Amerikaanse fastfoodketen Five Guys eindelijk hier haar deuren. Wereldwijd heeft Five Guys rond de 1500 restaurants, en wij zijn maar al te blij dat Tilburg er binnenkort ook een krijgt.

https://indebuurt.nl/eindhoven/gids/five-guys/

Chocolat Company

Goed nieuws voor alle chocolade liefhebbers onder ons! Chocolate Company, bekend van onder andere de Hotchocspoon, komt binnenkort naar Tilburg. De chocolade winkel en horecagelegenheid opende het afgelopen jaar meerdere filialen in heel Nederland en nu komen ze eindelijk ook naar Tilburg. Als alles volgens plan verloopt dan opent Chocola Company Tilburg begin december haar deuren in het voormalige Olympia kantoor aan het stadhuisplein.

Lekker voordelig

De hamburger zaken nemen het stadshart over, maar toch komt er nog eentje bij: ‘Lekker voordelig’. Aparte naam zou je zeggen, maar dat doet niet af aan het succes wat eigenaar Ramon Steenis al heeft met 2 andere gelijknamige zaken in Gelderland. Lekker voordelig is een echte prijsvechter waar je voor een hamburger menu  met friet en frisdrank slechts 3,95 euro hoeft te betalen. Het duurste menu is 5,95 euro! Ideaal voor een hele hoop studenten. Eind dit jaar zijn eerst Breda en Eindhoven aan de beurt, vervolgens komt de keten richting Tilburg.

Don’s Noodle Shop

Naast hamburger ketens kent Tilburg gelukkig ook nog tal van andere horeca zaken met een variërend aanbod. Zo ook ‘Don’s Noodle Shop’ waar ze vanaf eind november de beste noedel soep en ander Aziatisch street food gaan serveren waaronder dumplings, bao pao broodjes en groentegerechten. Het restaurant is gevestigd in de oude Cupcake Addicts zaak en opent dus eind november haar deuren.

Jaxx Marina

Toen begin oktober bekend werd gemaakt dat Heaven’s Kitchen in de Piushaven verkocht was, vroeg iedereen zich af wat er voor in de plaats zou komen. Daar kwam gelukkig al vrij snel een antwoord op, namelijk: Jaxx Marina. Eigenaren Kees Lankaar en zijn vrouw zijn onder mer al bekent van Bistro Tante Pietje in Den Bosch, Brasserie 155 in Vught en Brasserie Pastis in Rosmalen. Jaxx Marina word een verleng stuk van die zaken. Het is de bedoeling dat bezoekers straks het gevoel krijgen dat ze aan de Côte d’Azur zitten te eten. Jaxx Marina opent begin Maart haar deuren.