Maak je tuin klaar voor het voorjaar

Het mag dan misschien nog wel even duren voordat de zomer begint, maar voor je het weet is het zover! Ben jij benieuwd naar de tuintrends voor 2020 en wil je weten hoe je je tuin helemaal zomerproof maakt? Lees dan verder, want in dit artikel vertel ik je er meer over!

Trends voor je tuin in 2020

Je tuin is dan misschien niet iets wat je ieder seizoen verandert, maar met een paar nieuwe planten kun je je tuin al eenvoudig een compleet nieuwe look geven. Planten spelen een belangrijke rol in het aanzicht van en de sfeer in onze tuin en ze zijn dan ook grotendeels bepalend voor verschillende trends in de afgelopen jaren. Zo is de zogenaamde botanische tuin een populaire trend waarbij veel gebruik wordt gemaakt van een grote verscheidenheid aan planten. Ook in 2020 is de botanische tuin een populaire stijl. Als je je tuin wil omtoveren in een botanisch paradijs en je wil dat ook je tuinmeubelen goed binnen deze stijl vallen, dan heb je een aantal opties. Allereerst werken natuurlijke materialen en tinten erg goed. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan een set heerlijke ligbedden van teakhout of een andere houtsoort. Naast natuurlijke kleuren en materialen werkt een meer industriële stijl ook goed binnen een botanische stijl. Je kunt dus ook prima gaan voor rvs loungestoelen of een tuinset van kunststof. Benieuwd naar alle mogelijkheden en inspirerende voorbeelden? Je vindt een uitgebreid overzicht aan tuinmeubelen bij Fonteyn.

Het hele jaar door genieten

Doorgaans zijn er maar een paar maanden per jaar waarin we lekker van de buitenlucht in onze tuin kunnen genieten. Eigenlijk is dat zonde, want voor veel mensen is de tuin één van hun favoriete plekjes. Hoe heerlijk zou het zijn om het hele jaar door van de tuin te kunnen genieten! Het weer in Nederland nodigt niet altijd uit om in de tuin te gaan zitten en daar is niets aan te veranderen, maar we kunnen het zelf wel een stuk aantrekkelijker maken. Zo kun je ervoor kiezen om een veranda of een overkapping te plaatsen. Met een veranda kun je, ook als het regent, lekker van je tuin genieten. Door de veranda of overkapping gezellig in te richten met fijne tuinmeubelen, accessoires en door bijvoorbeeld een heater te plaatsen, creëer je een heerlijk plekje waar je het hele jaar plezier van kunt hebben!

Ben je op zoek naar tips of inspiratie voor je tuin? Neem dan eens een kijkje op de website van Fonteyn of ga langs bij de uitgebreide showroom in Uddel, vlakbij Apeldoorn.