Keukentrends die je in 2023 kunt verwachten

Ben je aan het overwegen om je keuken in 2023 te renoveren of te verbouwen? Dan is het begrijpelijk dat je op dit moment druk op zoek bent naar de nieuwste trends. Want laten we eerlijk zijn, er is zoveel aanbod dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Dus het is de hoogste tijd om je wat verder te gaan verdiepen in het aanbod keukens én de trends van 2023. Je leest er alles over in dit artikel!

Keukens in neutrale kleuren 

Het gebruik van neutrale kleuren was al een grote trend in 2022 en het is een trend die ook in 2023 blijft. Enkele geliefde kleuren zijn beige, lichtgrijs, lichtblauw en natuurlijk wit. Dankzij deze neutrale kleuren, is de keuken erg goed te combineren met de rest van het interieur. Ook kun je hierdoor uit net wat meer kleuren en materialen kiezen voor zowel het aanrechtblad als de tegeltjes die tegen de achterwand worden bevestigd.

Marmer, marmer en nog meer marmer 

Eén van de meest opmerkelijke trends in de wereld van keukens, is het gebruik van marmer. Dit is een enorm geliefd materiaal voor zowel het aanrechtblad als voor de achterwand van de keuken. Marmer straalt klasse uit en zorgt direct voor een enorm luxe uitstraling. Let er wel op dat bepaalde producten, zoals citroensap en rode wijn, snel in het marmer kunnen trekken. Voorkom je liever de kans op deze vlekken, ga dan voor een blad van composiet of keramiek met een marmerlook.

Een open keuken zonder bovenkasten 

Een open keuken indeling is populairder dan ooit. Dit zorgt meteen voor een ruimtelijk gevoel en het is een erg uitnodigende ruimte om tijd in door te brengen. Het valt dan ook op dat er niet snel wordt gekozen voor bovenkasten in het design. Deze opbergruimte is bijvoorbeeld terug te zien onder het aanrecht, onder het kookeiland of in een vitrinekast.

Kom een keer langs in de keukenwinkel 

Een nieuwe keuken zoek je misschien maar eens in je leven uit. Redenen genoeg om jezelf hier wat beter in te verdiepen en dus ook een keer de nodige keuken inspiratie op gaat doen. Breng daarom altijd even een bezoek aan een keukenwinkel. Hierdoor kun je er altijd zeker van zijn dat je goed wordt geholpen en je ontvangt advies op maat voor je eigen keuken.