Is jouw tuin al klaar voor de lente

De temperaturen stijgen, het blijft langer licht en de zon neemt af en toe een kijkje in ons mooie Tilburg: de lente komt eraan. Natuurlijk wil je in de lente weer genieten van een mooie tuin. Daarom is nú het moment om jouw tuin lente-proof te maken. Hoe je dit doet? Dat lees je in deze blog!

Spic en span

De beruchte voorjaarsschoonmaak. Een ellendig klusje maar zeker de moeite waard. De barre winteromstandigheden zorgen ervoor dat onkruid en groene aanslag de kop opsteken in je tuin. Niemand kijkt graag tegen deze soorten wildgroei aan. Verwijder daarom dit als eerste in de tuin. Houd goed in de gaten of iets terugkomt, onkruid kan namelijk verrassend snel groeien. Ga vervolgens met lauwwarm water en groene zeep aan de slag om aluminium en of tuinmeubelen weer schoon te poetsen.

Een groene tuin

Bij het zonnige Tilburg hoort natuurlijk een groene tuin. Meerdere factoren spelen mee in het verkrijgen van een groene tuin. Zo speelt het bemesten ook een rol. Door je tuin te bemesten in februari of maart, zorg je ervoor dat je al in de lente groen gras hebt. Verder verdient je gazon ook extra aandacht. Door te verticuteren, maaien, doorzaaien en te bemesten kom je al heel ver.  

Doe inspiratie op

In deze tijd van het jaar bieden veel tuincentra en tuinmeubelwinkels een vernieuwd assortiment. Ben je toe aan iets nieuws? Ga erop uit en doe wat inspiratie op. En neem anders nu alvast een kijkje tussen de trend van het moment: sfeervolle vuurtafels.

Een frisse tuin

Natuurlijk is het moeilijk om niet wat nieuws te willen na het opdoen van al die inspiratie. Gelukkig is het voorjaar een goed excuus om nieuwe tuinmeubelen, of decoraties aan te schaffen. De kleinste details kunnen al een heel verschil maken en ervoor zorgen dat je nog meer geniet van die warme lente- en zomeravonden. Begin bijvoorbeeld met een leuk houten dienblad voor buiten. Wil je het groots aanpakken? Kijk dan naar een nieuwe lounge- of tuinset. Om het helemaal af te maken kun je natuurlijk ook voor een heerlijk ligbed kiezen, zo kun je optimaal ontspannen in het zonovergoten Tilburg.

Heb jij ook al de lente in je bol?