Geld besparen met een zzp tankpas

Door de oorlog die Rusland heeft met Oekraïne stijgen benzineprijzen enorm. Je betaalt veel en wanneer je als ondernemer veel kilometers maakt, is dat vervelend. Als zelfstandige ondernemer moet je ook alle tankbonnetjes bewaren voor de administratie. Je kunt namelijk de btw terug krijgen over de gemaakte zakelijke kilometers. Veel zelfstandige ondernemers raken deze bonnetjes kwijt en kunnen hierdoor niets terugkrijgen. Dat is vervelend, maar met een zzp tankpas is dit probleem snel opgelost. Je kunt met een zzp tankpas eenvoudig betalen bij het tankstation en je krijgt een duidelijk overzicht over alle tankbeurten. Voor een zelfstandige ondernemer is een zzp tankpas broodnodig en zitten er verschillende voordelen aan verbonden. Maar hoe werkt een tankpas en wat zijn de voordelen? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Voordelen van een tankpas

Aan het gebruik van een zzp tankpas zitten diverse voordelen verbonden. Je ontvangt iedere maand een factuur van alle gemaakte tankbeurten over het hele land. Dit betekent dat je geen tankbonnetjes meer hoeft te verzamelen en dat je alles in een duidelijk overzicht hebt. Je kunt met de meeste tankpassen ook over het hele land tanken en dit bij ieder tankstation doen. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je onderweg bent en met een lege tank komt te staan. Daarnaast is het natuurlijk ideaal voor het declareren van de zakelijke kilometers. Veel zelfstandige ondernemers doen dat niet en dat is natuurlijk zonde, vooral met de hoge brandstofprijzen. Het scheelt een zelfstandige ondernemer ongeveer 10 euro per tankbeurt wanneer de btw wordt teruggevraagd. Je kunt met de meeste tankpassen ook andere zaken betalen die van groot belang zijn. Met de tankpas kun je bijvoorbeeld een carwash betalen en je krijgt dit ook te zien in het overzicht.

Wanneer mag je de zakelijke tankpas gebruiken?

Er zijn minimaal twee eisen bij het aanvragen van een zakelijke tankpas. De eerste voorwaarde is dat je ingeschreven moet staan bij de Kamer van Koophandel. Ten tweede is het van belang dat je Btw-plichtig bent bij de belastingdienst. Vooral voor grote bedrijven is het gebruik van een zakelijke tankpas ideaal en zijn er vaak meerdere medewerkers die er gebruik van maken. Maar ook voor zelfstandige ondernemers is het ideaal en zie je steeds meer zzp’ers een tankpas gebruiken.

De kosten van een zzp tankpas liggen behoorlijk laag. Je betaalt enkele euro’s per maand, maar dit verdient zichzelf snel terug met een tankbeurt. Het verschilt natuurlijk per aanbieder, maar bij de meeste aanbieders betaal je 5 euro per maand. Daarnaast moet je bij bepaalde aanbieders een borg betalen voor de tankpas. Wanneer je de tankpas opzegt zonder betaalachterstand, krijg je altijd de borg netjes terug gestort.

Aanbieder kiezen

Heb je interesse in het gebruik van een tankpas? Mooi, want het is ook echt voordelig wanneer je een goede aanbieder hebt gevonden. Kijk op het internet en vergelijk diverse aanbieders met elkaar. Vergelijk de aanbieders op service, prijs en functies van de tankpas, zodat je precies weet waar je aan toe bent.