Een keuken renoveren: waar moet je beginnen?

Wie dacht dat het vernieuwen van de keuken erg veel tijd en energie kost, heeft het mis. Want ben je eigenlijk helemaal tevreden met de huidige opstelling van de keuken en de indeling van de apparatuur? Maar is het eigenlijk gewoon de hoogste tijd om de keuken een frisse en eigentijdse uitstraling te geven? In dat geval kun je overwegen om de keuken te renoveren. Met slechts een paar kleine investeringen kun je dan al een wereld van verschil maken. Wat voor investeringen dan de moeite waard zijn voor het nieuwe ontwerp van de keuken, lees je hier.

Start met het uitzoeken van de juiste soort keukenkasten 

Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten tijdens een keuken kopen, is het uitzoeken van nieuwe keukenkasten. De kasten zorgen namelijk voor een erg groot deel voor de sfeer in de keuken en moeten daardoor ook perfect op de door jou gewenste woonstijl aansluiten. Dus ga je maar al te graag voor retro? Scandinavisch? Minimalistisch? Of industrieel? Voor dit soort stijlen zijn er altijd wel geschikte keukenkasten uit te zoeken.

Wat voor soort apparatuur is er nodig toe aan vervanging?

Maar het kan ook zomaar zo zijn dat de huidige apparatuur in de keuken een keer toe is aan vervanging. Breng daarom altijd voor jezelf in kaart wat voor soort apparatuur je nodig hebt, bijvoorbeeld door een keer showroomkeukens te bekijken. Is een upgrade van de huidige apparatuur eigenlijk al voldoende? Of voeg je maar al te graag een aantal extra apparaten, zoals een stoomoven en een kokendwaterkraan, toe aan het nieuwe ontwerp? Wist je trouwens dat showroomkeukens vaak tegen een zeer scherpe prijs te koop zijn? En dat het bij de grotere keukenwinkels vaak mogelijk is om een showroomkeuken nog naar wens aan te passen? Dit kan een erg interessante keuze zijn als je op zoek bent naar een scherp geprijsde, nieuwe keuken.

Een nieuw keukenblad doet al erg veel voor de uitstraling van de keuken bij jou in huis 

Tijdens het renoveren van de keuken staat het uitzoeken van een nieuw keukenblad waarschijnlijk erg hoog op je to-do lijstje. Het keukenblad maakt het ontwerp van de nieuwe keuken namelijk pas écht compleet en het is dus de kers op de taart. Ook kun je de door jou gewenste woonstijl ook weer net even wat makkelijker benadrukken. Ga bijvoorbeeld voor Scandinavisch met een blad van beton, hotel-chique met een blad van marmer of retro met een blad van hout. En breng je een keer een bezoek aan een keukenwinkel bij jou in de buurt? Dan krijg je meteen een erg goed beeld van alle mogelijke stijlen waar je uit kunt kiezen. Veel plezier met het uitkiezen van je nieuwe droomkeuken!