Dit zijn de leukste bezienswaardigheden van Tilburg

Tilburg is de perfecte plek voor een dagje uit in Nederland. Deze bruisende stad in Noord-Brabant is niet alleen goed bereikbaar met de trein, maar ook rijk aan allerlei geweldige bezienswaardigheden. Van musea en kunst tot kerken en populaire attracties: hier vind je de 4 leukste bezienswaardigheden van Tilburg. Ook lees je waarom een aansprakelijkheidsverzekering goed van pas komt tijdens een dagje uit.

1. Museum De Pont

De deuren van museum De Pont (Wilhelminapark 1) zijn weer open! Op deze plek kunnen liefhebbers van hedendaagse kunst hun hart ophalen. Je vindt er ruim 800 werken van zo’n 75 kunstenaars, waaronder Marlene Dumas, Anish Kapoor en Bill Viola. Ook leuk om te weten: het museumgebouw is een prachtig monument en gevestigd in een voormalige wolspinnerij.

Goed verzekerd tijdens een dagje uit

Weekendje weg of lekker erop uit? Dan is het handig om een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) te hebben. Hiermee ben je goed verzekerd tegen schade die je aan andere mensen en hun spullen veroorzaakt. Zoals per ongeluk een beeldje omstoten als je in een souvenirwinkel loopt. De meeste verzekeraars bieden een wereldwijde dekking. Je bent daarmee dus zowel in Nederland als in het buitenland verzekerd.

2. De Kruikenzeiker

Als je in het mooie stadscentrum van Tilburg bent, dan mag je de Kruikenzeiker niet missen. Dit bijzondere beeld staat tussen de Heuvelstraat en de Nieuwlandstraat en vertelt een grappig verhaal. Toen Tilburg vroeger nog een welvarende textielstad was, moesten arbeiders in een kruik plassen. Omdat de urine veel ammoniak bevatte, werd deze vervolgens gebruikt om wol mee te wassen. Vandaag leeft dit verhaal voort: nog steeds worden mensen die in Tilburg wonen ‘kruikenzeikers’ genoemd.

3. Kempentoren

Je moet wel even de 192 treden van de ronde houten trap beklimmen maar dan heb je ook wat: een fantastisch uitzicht over Tilburg en de Kempen.  De Kempentoren ligt in het Tilburgse Spoorpark en is maar liefst 35 meter hoog. Minder leuk voor mensen met hoogtevrees, maar fantastisch voor de daredevils onder ons.

4. Dierenpark De Oliemeulen

Van loslopende stinkdieren tot vliegende honden: je ziet het allemaal in het vreemdste dierenpark van Nederland, Dierenpark De Oliemeulen. Dit Brabantse dierenpark is écht uniek: er wonen meer dan 150 verschillende diersoorten en jaarlijks vangen de mensen die er werken zo’n 300 exotische dieren op. Bezoek de gordeldiertjes of woon een slangendemonstratie bij waarbij je de slang even mag aanraken of zelfs vasthouden.