Dit was de Tilburgse Kermis 2018: Een aantal hoogtepunten op een rij

Na 10 prachtige dagen zit het er helaas weer op en is de Tilburgse Kermis tot een einde gekomen. We hebben kunnen genieten van prachtige attracties, top entertainment van eigen bodem en natuurlijk het tropische weer. Duizenden bezoekers hebben ook dit jaar weer van een geweldige kermis mogen genieten gevuld met tal van hoogtepunten. Vandaag noemen we een enkeling.

 1. Warmste kermis ooit 

De meeste mensen is het natuurlijk niet ontgaan, maar de kermis van 2018 is de warmste kermis ooit geweest. Het heeft geen dag geregend en op donderdag 26 juli was Tilburg zelfs een van de warmste plekken in heel Europa. Er werd op verschillende plekken creatief naar verkoeling gezocht. Zo hingen meerdere kermis exploitanten sproeiers op die frisse waternevel rond sproeide en werkte de politie dit jaar voor het eerst met speciale koelvesten om enigszins koel te kunnen blijven. Ook op het koningsplein stond bij een van de attracties een knalroze paraplu met daaronder een sproeier die voor een lokaal regenbuitje zorgde. Naast deze creatieve verkoelings opties waren er ook genoeg waakzame EHBO’ers aanwezig en kon er op verschillende punten gratis water aangevuld worden.

 1. Pink Chapel

Op de Spoorlaan was dit jaar wel een heel bijzondere attractie te vinden: de Pink Chapel van Bonheur Horeca Groep met heel veel roze, prachtig gedekte tafels, mooie muziek en vooral heel veel liefde. Een avondje in de Pink Chapel stond gelijk aan een top avond met alles erop en eraan: Een warm welkom door gastvrouwen en -heren, lekker eten en spectaculair entertainment. En zoals een echte kapel betaamt kon er ook op roze maandag getrouwd worden in de Pink Chapel.

 1. Desperados Road Show

Tijdens de Tilburgse kermis werd de spoorzone omgetoverd in het langst durende festival van Nederland: de Desperados Road Show. Het gratis festival duurde maar liefst 10 dagen en bood voor ieder wat wils. Naast een aantal lokale acts waren er ook collectieven zoals Rewind, Biki 90 en Café de puinhoop van Puinhoop Kollektiv. Naast verschillende acts werd er tijdens de Desperados Road Show ook nog ruimte gemaakt voor de Eindejaarscantus en Tilburgs grootste Silent Disco.

 1. Dansende agent roze maandag 

Het volgende hoogtepunt werd door vele als een virale hit beschouwd: De video van de dansende politie agente op roze maandag. Het was voor omstanders vooral heel leuk om naar te kijken, en voor agente Natalie vooral een manier om door de mensen massa heen te komen. Doorgaans is Natalie actief in Rotterdam, maar vanwege een samenwerkingsverband van de politie ‘Roze in blauw’ wordt ze ook ingezet op evenementen waarbij de lhbt-doelgroep aanwezig is. Natalie zelf staat nogal te kijken van alle aandacht die de video krijgt, maar vind het vooral ook heel erg leuk.

De video van Natalie vind je hier.

Naast een aantal hoogtepunten vonden we het ook de moeite waard om een aantal feitjes te noemen, met dan aan tilburg.com!

 • Voor het eerst in de geschiedenis van de kermis in Tilburg is er geen regen gevallen, het is tien dagen lang droog gebleven
 • KermisFM met ruim 220 vrijwilligers bestond dit jaar 10 jaar
 • De brandweer is tijdens de kermis alleen voor een aangebrande tosti en 2 kleine buitenbrandjes uitgerukt
 • Er waren dit jaar fors minder aanhoudingen dan vorig jaar: In totaal slechts 16. De meest opvallende ging op de diefstal van een tosti
 • Er is deze kermis ongeveer 45 ton aan afval opgeruimd, 25.000 liter urine geproduceerd en 12.000 kW aan stroom gemiddeld per dag verbruikt
 • Bij de twee EHBO-posten zijn in totaal ruim 3.000 bekertjes water uitgedeeld
 • Via twitter zijn er ruim 21.000 berichten gedeeld over de kermis, met een potentieel bereik van ruim 70 miljoen accounts.

Wij van 013Web zijn vooral benieuwd naar jullie kermis ervaringen en wat voor jullie het toppunt van de kermis was. Laat het ons weten in de reacties!