Tilburg Insta guide #1: De 5 meest Instagramwaardige foodspots van Tilburg

Instagram is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de dagelijkse routine. Een groot deel van de mensen grijpt ’s ochtends meteen naar zijn of haar telefoon om even te checken wat er die nacht allemaal gebeurd is in de wereld. Ook Instagram is onderdeel van dat vaste ritueel. Urenlang kunnen we scrollen langs de mooiste modellen, jaloersmakende vakantie spots en natuurlijk de #foodporn waaronder foto’s van heerlijk eten vallen. Instagram waardig eten is echt een ding. Op bijna elk terras zie je mensen foto’s maken in verschillende hoeken om zo hun bord het beste op beeld te krijgen en in de spotlight te zetten. Ook in Tilburg zijn er genoeg hotspots waar ze superlekker, vaak ook gezond en Instagram waardig eten serveren. In de volgende blog noemen we er een paar.

  1. Poké and more

Poké and more was bij de opening het eerste poké bowl restaurant van Tilburg. Poké bowls zijn mega populair, ook op Instagram, en daarnaast zijn de schalen met sushirijst, rauwe vis en groente ook nog eens mega lekker. Tegenwoordig kun je de Poké bowl op meerdere plekken in Tilburg bestellen maar een restaurant gewijd aan de Poké bowl is in Tilburg nog Uniek. Naast Poké bowls kun je bij Poké and more ook heerlijke yoghurt bowls halen waarbij je zelf je topping mag kiezen, ideaal voor het ontbijt. Naast het feit dat het eten lekker is ziet het er ook nog eens heel erg mooi uit. Zowel de Poké- als yoghurt bowls worden tot in de puntjes opgemaakt en in combinatie met de hippe aankleding van het restaurant vraagt dat natuurlijk om een supermooie instagramwaardige foto.

  1. Locals

Locals is een koffiebar net buiten de drukke Heuvelstraat. Het is een kleine schattige tent waar je zowel op het terras als buiten van heerlijke koffie of een sapje maar ook supergezond eten kunt genieten. Voor het ontbijt kun je bij Locals terecht voor een lekkere healthy pancake, wat yoghurt of een iets minder gezond wentelteefje met vers fruit. En ’S middags staan er allerlei heerlijke wraps en zuurdesembroodjes op het menu. Maar Locals staat natuurlijk niet alleen maar in deze lijst om het lekkere eten, het ziet er namelijk ook nog eens heel erg mooi uit. Ook hier wordt er veel tijd besteed aan de opmaak van het eten en creëert het interieur van Locals een ‘home away from home’ gevoel. Deze knusse sfeer vraagt natuurlijk om de perfecte foto.

  1. Foodbar Sorry not Sorry

Foodbar Sorry not Sorry is opgericht door een jonge ondernemer die hippe en healthy lunchgerechten wilde gaan verkopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Acaï bowls, gezonde broodjes, hippe salades maar natuurlijk ook de al eerdergenoemde Poké bowls. Met de echte zoetekauw is ook rekening gehouden. Bij Sorry not Sorry kun je namelijk ook genieten van lekkere taarten waaronder de carrot cake en de red velvet cake. De foodbar is helemaal aangekleed in de trend van 2018. Bij binnenkomst voel je gelijk de warmte en gezelligheid. De knusse ruimte met een prachtige moswand en een mooi opgemaakte tafel maken de foodbar zeker een van de meest instagramwaardig spots in Tilburg.

  1. The Fat Greek (TFG)

The Fat Greek is de opvolger/ aanvuller van de Living die door de jaren heen zijn naam al heeft gemaakt in Tilburg. Maar de TFG is zeker niks minder waard. In feite is de TFG een verlenging van de Living. Je kunt er nog steeds heerlijke drankjes en cocktails krijgen maar er is een uitgebreide keuken aan toegevoegd. Zo kun je nu met je drankje op het terras genieten van een breakfast burrito, Souvlaki of bijvoorbeeld een Gyros. Lekkere vette hap. Dit past ook ontzettend goed bij de slogan van TFG “Funky food and drinks”.  Geen gezonde hap hier dus, maar dit maakt de TFG zeker niet minder Instagramwaardig. Het interieur van de zaak waar door de eigenaren 6 weken lang heel hard aan gewerkt is ziet er werkelijk waar top uit. Het oranje dat overal in terug komt maakt het tot een groot geheel. En ondanks dat het eten misschien niet het gezondst is, staat ook dat ontzettend goed op een foto.

  1. Dwars hotdogbar

Dwars hotdogbar was einde zomer 2017 het eerste hotdog restaurant van Tilburg. Gevestigd aan de Korvelseweg is het pand zelf al een plaatje. Met een strak interieur, oude slachtbanken en een paar grappige hotdog details vormt het restaurant zeker een lust voor het oog, en dan heb je het eten nog niet eens gezien. En dat eten, dat ziet er niet eens alleen leuk uit, maar heeft ook nog eens een ontzettend leuke naam. Zo kun je genieten van een Dwarse Dibber, een Scheve Sjoerd, een Koppige Karel of bijvoorbeeld een Eigenzinnige Edgar. Naast de klassieke hotdog zijn er ook halal worsten en kipdogs, allemaal van de Islamitische slager. Het eten wordt tot in de puntjes verzorgt en in combinatie met het interieur ben je verzekerd van een instagramwaardige foto.