De 10 leukste activiteiten om naar uit te kijken in januari 2019

Het nieuwe jaar is weer begonnen, en wij van 013Web willen daarom iedereen een prettig nieuwjaar wensen! Ook dit jaar hopen we jullie weer te kunnen amuseren met de leukste weetjes en het allerlaatste nieuws. Vandaag kijken we vooruit op januari 2019, en de dingen waar je echt naar uit moet kijken. Dit zijn de 10 leukste activiteiten om naar uit te kijken in januari 2019.

  1. Horeca Nieuwjaarsborrel – 7 januari, Live 

We beginnen met niet het allerminste feestje: de Horeca Nieuwjaarsborrel in de Live. Deze vindt vanavond al plaats! Na alle inspanningen van de decembermaand, hebben horecamedewerkers in Tilburg zeker een feestje verdiend. Dit jaar is alweer de derde editie van de nieuwjaarsborrel en het belooft zeker een mooie te worden met de beste DJ’s en een aantal spannende surprise acts. Er word geen entree gevraagd, wel moet je je collega’s en jezelf natuurlijk aanmelden via dennis@livetilburg.com. Hierbij is het belangrijk dat je je bedrijfsnaam en het aantal personen doorgeeft.

  1. Winterse Woensdagen – 9 januari, Restaurant RAW

In Januari organiseert RAW in de spoorzone elke woensdag de ‘winterse woensdagen’. Deze kun je bezoeken vanaf woensdag 9 januari tot aan de laatste woensdag van de maand: 30 januari. Maar wat kun je nou verwachten? RAW wil graag een beetje extra warmte brengen in deze koude maanden. Op deze winterse woensdagen kun je rekenen op een heerlijke winterse hap voor een zachte prijs, Glühwein, haardvuurtjes en natuurlijk LIVE muziek. Voor de volledige line up kun je op de Facebook pagina van RAW kijken.

  1. Club Smederij Winter Marathon – 18 januari, Club Smederij

Op 18 januari komt Club Smederij met een evenement voor de echte techno en house liefhebber: Club Smederij WinterMarathon. Muziekliefhebbers kunnen tot in de late uurtjes (5 uur s’ochtends!!) genieten van de allerbeste techno en house. Met onder andere muziek van Mirella Kroes, Impload, De Microclub en de Machinekamer. Tickets zijn nog steeds beschikbaar!

  1. Wine Event Tilburg – 19 & 20 januari, Restaurant RAW

Alsof we met de feestdagen nog niet genoeg alcohol hebben, komt RAW ook nog eens met een heus 2 -daags wijn evenement. In samenwerking met Oud Reuchlin & Boelen, Wijnkoperij van Bilsen Tilburg, Wijnkoperij Henri Bloem Tilburg, Rovin Wijn en Dranken en vivacadiz.nl met de eerste editie van het evenement, ook wel WET’19 genoemd. Twee dagen lang kun je proeven en genieten van meer dan 50 soorten wijn en sherry’s. Dit gecombineerd met wine food pairing en natuurlijk Live Muziek!

  1. Willem II – NAC Breda – 20 januari, Koning Willem II Stadion

Ook in het nieuwe jaar gaat de eredivisie weer van start. En wij Tilburgers kunnen ons geen betere wedstrijd voorstellen om mee te beginnen. Op 20 januari komt rivaal NAC Breda naar het Koning Willem II Stadion voor dé derby van het zuiden: Willem II – NAC Breda. Kunnen we de drie punten thuis houden?

  1. McDonalds Silent Disco – 24 januari, McDonalds Piusplein

Ja je leest het echt goed: een silent disco bij de McDonalds. Op 24 januari organiseert Fatguys een unieke silent disco op de bovenverdieping van de McDonalds aan het Piusplein. En ja, het restaurant is dan gewoon open. Je kunt dus genieten van de beste muziek terwijl je van een milkshake en een Big Mac staat e genieten. Met een Line up van o.a Lievelings Dj’s van je Zusje, hap op de tak, Keezus Christus, Sjannies en natuurlijk FatGuys zelf belooft het een ontzettend toffe avond te worden! Een klein dingetje nog. Kaarten zijn niet te koop, alleen te winnen. Check het evenement op Facebook.

  1. Grote opening LocHal – 25,26,27 januari, LocHal Tilburg

Het nieuwste paradepaardje van Tilburg opent eind januari eindelijk officieel haar deuren! En dit viert de LocHal met een driedaags openingsfestival. In de LocHal vindt je onder andere de bibliotheek midden Brabant, Seats2meet en KunstLoc Brabant. Er is op elke dag van het openingsfestival van alles te doen. Voor het volledige programma kun je hier terecht.

  1. De grootste pubquiz van Tilburg – 25 januari, LocHal Tilburg

Zoals we net al zeiden opent 25, 26 en 27 januari de LocHal eindelijk haar deuren. Dit doen ze tijdens een spectaculair openingsfestival. Een van de evenementen tijdens dit openingsfestival is onder andere ‘de grootste pubquiz van Tilburg’ op vrijdag 25 januari. Allerlei Tilburgse Horeca Ondernemingen zoals Berlijn Café, TapHuys Tilburg, Café Bolle, Café Zomerlust, Kim’s kroeg, De Boekanier en RAW realiseren deze quiz in samenwerking met onder andere Poppodium 013, Cinecitta Films, Pathé, Stichting Roze Maandag en het Stadsmuseum Tilburg. Je kunt meespelen met een team van maximaal 5 personen. Na de quiz en de prijsuitreiking is er natuurlijk ook nog tijd voor een pubquiz afterparty. Je kunt je team opgeven via kennismakerij@bibliotheekmb.nl. Deelname kost 5 euro per team en vol = vol.

  1. Thrift Shop Sale – 26 januari, Tante Pollewop

Na de dure decembermaand is het voor veel van ons handig om eventjes op de portemonnee te gaan letten. De Thrift Shop Sale van Tante Pollewop biedt daarvoor de uitkomst! Shop de mooiste tweedehands outfits voor een nog mooiere prijs. Daarnaast helpt elke euro die je uitgeeft ook nog eens mee aan het naar school sturen van kinderen in Syrië. Wil je niet shoppen, maar heb je wel je kledingkast opgeruimd voor het nieuwe jaar? Als je kleren wilt doneren kun je altijd mailen naar unicefstudententeamtilburg@hotmail.com.

  1. Barong Family Label Night – 26 januari, 013 Tilburg

We sluiten de maand knallend af met de Barong Family Label Night in ons eigen 013 Tilburg. Vorig jaar zette de family al meerdere keren de Jupiler Stage op zijn kop en ook in 2019 hopen ze nog harder terug te komen met een avond vol high-energy trap, EDM, hiphop en house.  Tickets zijn nog verkrijgbaar op de website van 013.