Textielstad

Beoordeling
0.0
Status Nu geopend

Textielstad kent een lange geschiedenis. Wij zijn al generaties lang een echt familie bedrijf.

Hoe het allemaal begon? Met de overname van fa. Huub van de Wouw B.V. gaat de geschiedenis terug tot 1930. Textiel zit ons in de poriën. Jan van de Wouw leverde o.a. band en garen aan de deur bij de kleermaker. Enkele jaren later opent hij zijn winkel en uiteindelijk groothandel in Tilburg. Eduwart Deams verkoopt in diezelfde tijd stoffen aan kleermakers en opent een voor die tijd zeer luxe winkel met stoffen en fournituren aan de Oude Lind hoek Ringbaan noord te Tilburg.

Binnen de familie Daems gaan er 3 kinderen verder in de stoffen. Jos en Guus staan al jaren op de markt en Clemie neemt met haar man Jan Lahaije de winkel over en gaan tevens naar de markt (tot ca. 1988). De zaken gaan goed en van een winkel breiden ze uit naar 4 winkels. Eindhoven, Roosendaal en Bergen op Zoom worden een onderdeel van Stoffenhuis Lahaije.

De opvolging staat klaar en neemt het stokje over in 1998. Er is in tussentijd niet stil gezeten. Achter de schermen vindt er veel activiteit plaats als groothandel. En er wordt besloten om de winkels te sluiten en als postorder/groothandel de activiteiten aan de Ringbaan noord 75 te verplaatsen naar Ringbaan noord 103c alwaar een locatie wordt gevonden van 750 m2. In 2004 worden de activiteiten van PODISE de de fa. Huub van de Wouw samengevoegd. Het complete assortiment stoffen en fournituren wordt geleverd aan ateliers, winkels, onderwijs en modevakscholen. In de loop van de jaren zijn er steeds meer stoffenwinkels gesloten en werd de vraag om ook als consument bij PODISE te “mogen” kopen steeds groter.

Vanaf maart 2009 is Textielstad een winkel en webwinkel voor atelier, bedrijf, onderwijs en consument. Het assortiment is uitgebreid met o.a. naaimachines, boeken, patronen en meer interieurtextiel/gordijnstof.

2015 Textielstad verhuist naar een groter pand. Meer dan 1500 m2 winkel met werkelijk alles op het gebied van ‘Textiel’ en meer… Een veel gehoorde kreet is ‘Het is een stoffen walhalla’ of een ‘gezonde snoepwinkel’.

De openingstijden zijn  verruimd (voorheen alleen de eerste zaterdag van de maand) naar 6 dagen in de week. Iedereen is van harte welkom is onze winkel. En dat is de moeite waard! We hebben de grootste collectie van Nederland met de mooiste actuele stoffen, de laatste nieuwe patronen en fournituren.

2016 Precies een jaar later wordt de winkel nog een stukje vergroot. Meer dan 1750 m2 winkel!

Textielstad wil je inspireren en helpen met verbeelding, smaak en durf om een nieuwe persoonlijke “look” te creëren. Niet de 13 in een dozijn. Een kleine toevoeging van een accessoire of accent kan al een heel verschil maken. Dat is de kracht van Textielstad. Wij denken met je mee!

Neem de tijd en laat je verrassen bij de stoffenwinkel van deze tijd!

Is this your business?

Claim listing is the best way to manage and protect your business

Claim it now!

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw e-mailadres(verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Schrijf een Review

  Click to rate

  Claim This Listing

  Claim jouw vermelding om hem te aan te passen. Je krijgt volledige toegang tot jouw eigen dashboard waar je foto's kan uploaden, contactgegevens kunt wijzigen, evenementen kunt aanmaken en nog veel meer.