Juwelier Pijnenburg

CategoryJuweliers
Beoordeling
0.0
Status Nu geopend

Mellanie Pijnenburg kreeg het vak met de paplepel ingegoten, Joey Severs dook de studieboeken in en leerde het in de praktijk.
Zij weet alles van de juwelen, hij kan klanten alles vertellen over de horloges. Tegenstellingen alom dus bij Juwelier Pijnenburg in Tilburg, maar tel alles bij elkaar op en hier staat een 103-jarige juwelier die heden, verleden en toekomst bij elkaar brengt.

Het vak van juwelier wordt vaak van generatie op generatie doorgegeven. Logisch, want een juwelierszaak openen is ook niet iets dat je zomaar even doet. De kennis van het product, de investering die ermee gemoeid is en de tijd die nodig is om een naam op te bouwen. Het zou zonde zijn dit alles verloren te zien gaan en dus zien we bij veel juweliers nog altijd een familienaam op de gevel prijken. Maar lang niet altijd is die bedrijfsnaam nog in handen van de familie die de zaak is gestart. Juwelierszaken die al meer dan honderd jaar bestaan en die nog altijd een echt familiebedrijf zijn, die zijn in Nederland op de vingers van één hand te tellen. Een van die juweliers is Juwelier Pijnenburg in Tilburg.

De geschiedenis van Juwelier Pijnenburg gaat terug tot 1914. In het jaar dat de Eerste Wereldoorlog begint, opent August Pijnenburg zijn juwelierswinkel aan het Smidspad. Het smalle straatje is tot de jaren zestig een populaire winkelstraat in Tilburg. Het echtpaar Pijnenburg blijkt echter over een vooruitziende blik te beschikken, want in 1952 strijken zij neer aan de Heuvelstraat, op een centrale plek in het tegenwoordige winkelhart van Tilburg. Hier is Juwelier Pijnenburg tot op de dag van vandaag te vinden.

Vier generaties Pijnenburg hebben aan de Heuvelstraat gewerkt in een succesvol familiebedrijf. Na August is het zijn zoon Puck die een opleiding tot horloge- en klokkenmaker volgt aan de vakschool in Schoonhoven en samen zijn vrouw Ted zijn entree maakt in de juwelierszaak. In 1986 nemen zoon Marc en zijn vrouw Deliana het roer over en inmiddels zijn het hun dochter Mellanie Pijnenburg en haar partner Joey Severs (beiden 28) die dagelijks op de winkelvloer zijn te vinden. Met een historie van 102 jaar vormen de vier generaties Pijnenburg samen een van de oudste juweliers familiebedrijven van ons land.

Is this your business?

Claim listing is the best way to manage and protect your business

Claim it now!

  Jouw naam (verplicht)

  Jouw e-mailadres(verplicht)

  Onderwerp

  Jouw bericht

  Schrijf een Review

  Click to rate

  Claim This Listing

  Claim jouw vermelding om hem te aan te passen. Je krijgt volledige toegang tot jouw eigen dashboard waar je foto's kan uploaden, contactgegevens kunt wijzigen, evenementen kunt aanmaken en nog veel meer.