Autoverzekering Tilburg 10 procent duurder

Inwoners van Tilburg betalen gemiddeld 10 procent meer voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. De gemiddelde Nederlander betaalde in 2023 ruim 74 euro voor zijn autoverzekering. Inwoners van Tilburg betaalden over dezelfde periode 10 procent meer, namelijk bijna 82 euro per maand.

Inwoners van Tilburg betaalden in 2022 iets minder dan in 2023. In 2022 betaalden Tilburgers namelijk bijna 80 euro per maand voor hun autoverzekering. Dat is in 2023 gestegen met 2,6 procent naar bijna 82 euro per maand.

Autoverzekering Tilburg duurder door drukte

Dat inwoners van Tilburg meer betalen voor hun autoverzekering dan de gemiddelde Nederlander komt doordat het een vrij drukke stad is. “Een stad met veel verkeer vergroot de kans op schade. Autoverzekeraars vinden dit niet gunstig en vertalen dit door de premies te verhogen”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl.

In vergelijking tot het gemiddelde van Noord-Brabant, komt Tilburg ook duurder uit. De gemiddelde Noord-Brabander betaalde in 2023 ruim 75 euro per maand voor zijn autoverzekering. Dit komt voornamelijk doordat er veel rustige steden en dorpen zijn in Noord-Brabant. Daar ligt de premie voor een autoverzekering gemiddeld een stuk lager. Die dorpen en steden halen het gemiddelde dus flink omlaag.

Duurder autoverzekering Tilburg is opvallend

Uit de data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat het aantal autodiefstallen en gevallen van auto vandalisme is afgenomen. “Dat de autoverzekering in Tilburg duurder is geworden, is opvallend. Autoverzekeraars vinden dalende criminaliteit natuurlijk gunstig, doordat dat het risico op schade verlaagt”, aldus Bulthuis. “Als reactie verlagen ze dus de premie.”

Tip! Wil jij een goedkope autoverzekering? De premies tussen autoverzekeraars onderling verschillen flink. Ga daarom autoverzekeringen vergelijken. Zo vind je een goedkope autoverzekering op Geld.nl en bespaar je gemiddeld € 237 per jaar op je autoverzekering!