3 voordelen van solar tuinverlichting

Buitenverlichting op zonne-energie wordt steeds populairder. Tegenwoordig koop je bijna overal wel solar wandlampen, sokkellampen en lantaarns voor in de tuin. Deze zijn voorzien van batterijen die overdag opgeladen worden door middel van een klein zonnepaneel, zodat je ’s avonds kunt genieten van de sfeervolle verlichting terwijl je nog even in de tuin zit. Maar wat zijn nu eigenlijk de grootste voordelen van solar tuinverlichting? In deze blog zetten wij dit voor je op een rij.

1. Solar tuinverlichting is duurzaam

De grootste reden om voor solar tuinverlichting te kiezen is omdat dit zeer energiezuinig en milieuvriendelijk is. Deze lampen zijn voorzien van een geavanceerde technologie waarmee zonlicht op een zeer efficiënte wijze omgezet wordt in energie. De batterijen in deze lampen worden dan ook opgeladen zonder dat hiervoor verder elektriciteit opgewekt hoeft te worden. Dit betekent niet alleen dat je energierekening hiermee laag blijft, maar ook dat je hiermee een duurzame keuze maakt. Zonne-energie is namelijk een vorm van groene energie waarbij bijvoorbeeld veel minder fossiele brandstoffen nodig zijn. Bovendien is de zon natuurlijk een onuitputtelijke energiebron die altijd energie kan blijven leveren. Zelfs op bewolkte dagen laden de batterijen op, want ook indirect zonlicht zorgt hiervoor.

Verder zijn veel tuinlampen op zonne-energie ook voorzien van andere energiebesparende functies. Zo is er vaak een bewegingssensor of een lichtsensor toegevoegd die ervoor zorgt dat de buitenverlichting alleen gaat branden als je langsloopt of als het buiten donker wordt. Door deze functionaliteiten wordt de lamp nóg duurzamer.

2. Solar tuinverlichting levert een lagere energierekening op

Zoals in de alinea hierboven al is genoemd hoeft er geen elektriciteit opgewekt te worden voor solar buitenverlichting, omdat hierbij gebruik gemaakt wordt van de energie van de zon. Als je dus op zoek bent naar een tuinlamp waarmee je lekker kunt besparen op de energierekening, dan zijn solar tuinlampen ook een goede keuze.

3. Solar tuiverlichting heeft geen kabels

Solar tuinverlichting heb je binnen een mum van tijd geïnstalleerd, omdat dit soort lampen niet voorzien zijn van kabels en niet aangesloten hoeven te worden op een stopcontact. Ze werken immers op zonne-energie, dus een elektriciteitskabel is niet nodig. Hierdoor kun je de lampen makkelijk en snel overal in de tuin plaatsen. Deze lampen zijn dan ook perfect voor moeilijk bereikbare plekken of onderdelen van de tuin waar geen stroomvoorzieningen zijn.

Met solar tuinverlichting ga je dus voor milieuvriendelijke, goedkope én makkelijke verlichting. De perfecte keuze voor iedere tuin.